Fritidsbanken Landskrona

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsprylar. Vi samlar in saker som inte längre används och lånar ut dem till dig gratis i upp till 14 dagar.

Fritidsbanken_omslag.jpg

Idéen med Fritidsbanken är att du enkelt ska kunna prova på olika aktiviteter utan att det kostar något, samtidigt som utrustning som annars hade slängts eller samlat damm får nytt liv.

Genom att ta tillvara på och låna ut alltifrån skidor till fotbollar bidrar vi till fler spontanidrottsaktiviteter, ökad folkhälsa och ett allmänt välbefinnande. Vi tycker att det är självklart att du ska få testa dig fram innan du hittar din favoritsysselsättning och tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle genom ett smart återbruk.

Fritidsbanken ägs av Fritidsbanken Sverige, en ideell förening. Landskrona stad är huvudman för Fritidsbanken Landskrona.

Fritidsbanken Landskrona

Fritidsbanken är på gång att starta upp i Landskrona. Vi håller på att bygga upp butiken och samla in saker att kunna låna ut. På grund av pågående pandemi och ändrade förutsättningar har vi inte kunnat öppna Fritidsbanken enligt planen. Vår ambition är att kunna öppna i senare skede men när det blir vet vi inte i dagsläget.

Skänk dina gamla prylar till Fritidsbanken

Fritidsbanken bygger på att allmänheten skänker fritidsprylar som inte längre används. Fritidsbanken tar tillvara sakerna och lånar ut dem. Mer information kommer inom kort om när och var du kan lämna in saker.

Vad kan jag skänka?

Alla typer av idrotts- och fritidsprylar i gott skick, förutom kläder. Det kan exempelvis vara bollar, skridskor, inlines, flytvästar, innebandyklubbor, skateboard, hjälmar, racketar, sovsäckar, tält, gasolkök, skor med mera.

Var lämnar jag in saker jag vill skänka?

På grund av rådande pandemi är alla inlämningskärl inplockade. Vi återkommer med mer information när det åter går bra att lämna in prylar.

  • I insamlingskärl på Puls arena, Varggatan 17
    (öppet vardagar 8-21 och helger 8-17)
  •  I insamlingskärl på Skiftet, Skiftesvägen 19
    (öppet måndag-tisdag, torsdag-fredag 12.30-15)

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson