Fiske i Landskrona

Att fiska är rofullt men det kan också vara intensivt och spännande beroende på hur du väljer att fiska. I Landskrona kan du fiska till havs, i Citadellets inre vallgrav eller i Saxån.

En man står och fiskar

Put-and-take-fiske i vallgraven

Här kan du fiska regnbåge. Tillåtna fiskemetoder är flug- och spinnfiske. Catch och release av fisken är även tillåten, då gäller hullingslöst och att fisken krokas av fint i vattnet. Fisket är öppet alla dagar i veckan. Fiskekort krävs och det köps på plats eller i butiken Nyhamn Fiske & Marin (Stadskajen 10, Landskrona). 

Läs mer om regler, priser och öppettider för Citadellfisket

Fiske i Saxån

I Saxån/Braån söder om Landskrona kan du fiska efter abborre, gädda, regnbåge med flera sorter. Tillåtna fiskemetoder är flug- och spinnfiske samt mete. Fisket får bara bedrivas i vissa zoner och fiskekort krävs. För öring gäller fiskeförbud under vissa perioder på året. Dessutom råder det beträdandeförbud i mynningsområdet mellan den 1/4 och den 31/7.

Läs mer om regler och priser för fiske i Saxån

Havsfiske

Fisket i havet med handredskap är tillåtet under hela året. Eventuella begränsningar avser Saxåns mynningsområde. Längs stränderna kan du fiska efter horngädda, torsk, öring och flatfisk med spinnspö, flugspö eller bottenmete.

Runt Ven får du fiska på många olika ställen längs kusten. Du rekommenderas alltid att ta reda på om fisket är tillåtet just där du planerar ditt fiske.

I Landskrona finns även turfiskebåtar som utgår från hamnen i Landskrona. Beroende på årstiden fiskar man efter torsk, sill horngädda och makrill. Ibland kan man även fånga sej och vitling men även för Öresund ovanliga arter.

Läs mer om havsfiske med Landskronabåtarna

Fiske från egen båt ger dig möjlighet att besöka många olika platser och testa olika fiskemetoder. Du kan sjösätta din båt i Lundåkrahamnen, vid Kassakroken, i Linds hamn, Borstahusen och Ålabodarna. I de flesta hamnarna betalar du en slipavgift

Behandla djuren med respekt

När du landar fisk ombord, bör fisken omedelbart avlivas innan du krokar av den. Avliva fisken genom ett kraftigt slag på huvudet.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson