Låna flytväst av oss

Vi tycker att du ska använda flytväst. Saknar du flytväst? Då kan du låna hos oss på Landskrona stad!

Låna flytväst på Landskrona räddningstjänsten
Även om du är simkunnig så bör du använda flytväst. Att plötsligt och oförberett hamna i vattnet och kämpa för ditt liv är inte samma sak som att simma i en pool. Ungefär hälften av de som omkom genom drunkning år 2016 hade troligen överlevt om de använt flytväst*.

Landskrona stad lånar ut flytvästar gratis om du ska ut på sjön, bada, fiska eller kort och gott all aktivitet som sker i eller vid vatten. Du får låna flytvästen som längst i tre dagar.

Typer av västar du kan låna

Vi har räddningsvästar för barn och vuxna. Vi har dessutom seglarvästar för vuxna som är simkunniga. Segelvästen är lite mindre och smidigare men den är inte designad för att hjälpa användaren att vändas rätt i vattnet och hålla upp huvudet ovanför vattenytan som en räddningsväst är.

Så här lånar du flytväst

För att låna flytväst kontaktar du först Landskrona stads kontaktcenter. Sedan hämtas, kvitteras och återlämnas flytvästarna till stadshuset. Uteblivna, skadade eller för sent inlämnade flytvästar debiteras. Tänk på att ha med en giltig legitimation.

Landskrona stads kontaktcenters öppettider är måndag - fredag, kl. 08:00 - 17:00

 

*Analyser av drunkningsolyckor genomförda av Transportstyrelsen och Svenska Livräddningssällskapet

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av André Tajti