Sandbergsslingan

Promenera Sandbergsslingan och du får en hisnande vacker tur längs kustbranterna mellan Sjöhusen och Rustningshamn och in i det böljande odlingslandskapet mot Hildesborgs gård.

En familj vandrar längs Sandbergen

Längs kusten går du på smala stigar uppe på de aktiva erosionsbranterna och över välbetade hagmarker i naturreservatet Hilleshögs dalar. När du viker av från havet följer du lugna grusvägar tillbaka till Sjöhusen. Markerad led ansluter till Glumslövs station.

Bra att veta

Ledens längd: 3 150 meter
Gångtid: ca 45 minuter
Markering: Brun markering på trästolpar
Underlag: naturstig på gräs genom beteshagar, på skogsstig och på grusväg. Tuff terräng: branta stigar, brant trappa och beteshagar med stättor. 

Denna slinga är olämplig för barnvagn och rullstol.

Parkering: Det går inte att parkera i anslutning till leden. En större parkeringsplats finns i Lill-Olas, Borstahusen på Lill Olas väg. Det går också att parkera jämte Glumslövsvägen vid Hilleshögs dalar, strax söder om Glumslöv. Därifrån går man ca 1-2 km innan man kom fram till Sandbergsslingan. Enbart enstaka platser.

Karta Sandbergsslingan

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST TEKNISKA AVDELNINGEN

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-17.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter, bad-
och idrottsanläggningar samt 
vandringsleder.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson