Träning för äldre

Det är aldrig för sent att börja motionera och träna. Att motionera tillsammans är både roligt, inspirerande och skapar gemenskap.

Seniorer tränar gruppträning

Seniorträningen hösten 2019 startar den 2 september kl. 10.00 på Puls arena med terminsavslutning den 13 december. 

Landskrona stad erbjuder gratis träning i grupp för äldre (55+) som vill röra på sig och prova nya saker.

2-3 gånger i veckan anordnas en aktivitet på Puls arena. Ibland är vi även utomhus, var vi träffas anges i schemat. Varje aktivitet är en timme under förmiddagen.  Alla är välkomna och det är drop-in som gäller. Begränsat antal platser beroende på aktivitet och lokal.

Under hösten ansvarar Landskronas Idrottsföreningars Samorganisation (LISA)  för seniorträningen på måndagar och onsdagar klockan 10.00-11.00. Förvaltningen Samhällsskydd och Trygghet erbjuder andra aktiviteter vissa fredagar. Ett fullständigt program kommer inom kort.

I vår seniorträning får du prova olika slags träning till exempel boule, promenader, styrketräning, självförsvar, balansträning med mera. Vi samarbetar med olika föreningar i staden så ledarna är kompetenta inom sin idrott.

Vår seniorträning riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passen erbjuds dagtid då det finns gott om utrymme för träning i hallen. Seniorträningen är återkommande vår och höst. Du kan starta när du vill under terminen. Träningen är gratis.

Häng med och rör på dig tillsammans med oss!

Varför är det så viktigt med motion för äldre?

God muskelstyrka och balans behövs i vardagen. Åldrandet innebär att muskelstyrkan, rörelseförmågan, balansen och konditionen förändras. Genom regelbunden motion och träning kan man se till att behålla så mycket som möjligt av sin fysiska kapacitet.

Regelbunden och varierad fysisk aktivitet ger också positiva effekter på minnet, koncentrationen, uppmärksamheten och reaktionstiden.

(Källa: folkhälsan.fi)

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Hitta till Puls arena  
Hitta till Puls arena

Med buss åker du linje 1. Närmaste busshållplats är Silvergården.