Aktuell utställning

Hon formger keramik i stor skala och är en Skandinaviens mest hyllade keramiker. Välkommen till Landskrona konsthalls sommarutställning med Marit Tingleff.

Marit Tingleff 21 maj - 14 augusti

Marit Tingleff en av Norges största samtida keramikkonstnärer, som ofta gör vanliga föremål till kraftfulla, skulpturala föremål i stor skala. Framförallt är hon uppmärksammad för sina stora fat med spontant måleriskt uttryck och stark dekorativ kraft.  

Med rå och ursprunglig teknik i enkla material återväcker hon keramikens omedelbara kvaliteter. "Jag vill kommentera det förflutna, men arbeta i nuet och förhoppningsvis se framåt."

Marit Tingleff är utbildad vid Kunst- och Håndverksskolan i Bergen och har sedan starten arbetat i egen verkstad. Mellan åren 2013 och 2016 var hon professor i keramik vid Konsthögskolan  i Oslo.

Marit Tingleff har nyligen ställt ut på Musée de Sèvres i Paris, New Art Centre i Salisbury och Arabia Museum i Helsingfors. Hon är representerad på bl.a. Design Museum i Köpenhamn, Victoria och Albert Museum i London och Nationalmuseet i Oslo.

Utställningen på Landskrona konsthall visar ett brett urval av Marits verk de senaste åren, med de imponerande faten i centrum.  
 
Utställningen pågår mellan 21 maj och 14 augusti 2022. 

Foto: Mariell Lind Hansen

Foto: Andreas Dyrdal

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Slottsgatan
Citadellområdet

Telefon: 0418-47 31 15

Öppettider

Kalender konsthall 
Kalender konsthall

Händer idag:

Inga evenemang idag Visa alla

Senast uppdaterad av Hannele Piirainen