Kommande utställningar

I maj - augusti ställer Marit Tingleff, den mest hyllade keramiska konstnären i Skandinavien, ut. Hon är framför allt uppmärksammad för sina stora fat med spontant måleriskt uttryck och stark dekorativ kraft.

Marit Tingleff 21 maj - 14 augusti

Med rå och ursprunglig teknik i enkla material återväcker hon keramikens omedelbara kvaliteter. "Jag vill kommentera det förflutna, men arbeta i nuet och förhoppningsvis se framåt."

Marit Tingleff (född 1954), är utbildad vid den välrenommerade Kunst- och Håndverksskolan i Bergen och har sedan starten arbetat i egen verkstad. Mellan åren 2013 och 2016 var hon professor i keramik vid Konsthögskolan (KhiO) i Oslo.

Marit Tingleff har nyligen ställt ut på Musée de Sèvres i Paris, New Art Centre i Salisbury och Arabia Museum i Helsingfors. Hon är representerad på bl.a. Design Museum i Köpenhamn, Victoria och Albert Museum i London och Nationalmuseet i Oslo. I en helt öppen Landskrona konsthall kommer hon att visa ett brett urval från de senaste åren med de imponerande faten i centrum. 

Marit Tingleff stående bredvid sitt keramiskt konstverk. Foto.

 

Två stora fat i keramik med måleriskt uttryck. Foto.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Slottsgatan
Citadellområdet

Telefon: 0418-47 31 15

Öppettider

Kalender konsthall 
Kalender konsthall

Händer idag:

Inga evenemang idag Visa alla

Senast uppdaterad av Hannele Piirainen