Aktuella utställningar

Här kan du läsa mer om de tillfälliga utställningar som just nu visas på Landskrona museum.

KONTEXT – HEMBYGDSRÖRELSEN TALAR OM TING

Visas 15 september–27 oktober i Café Nell Walden

Hembygdsföreningar har massor av föremål att titta på, i inredda miljöer, utställningar och öppna magasin. Åtta föreningar i Skåne har aktivt arbetat för att ge sina besökare tillgång till föremålens historia och betydelse genom film och ljud. Nu visas en utställning med bilder på 15 föremål, med tillhörande QR-kod, samt samma föremål i sina utställningsmiljöer i Café Nell Walden på Landskrona museum. 

”Hembygdsrörelsen talar om ting” är en utställning framtagen av Skånes hembygdsförbund i samarbete med Bara härads hembygdsförening, Hvens hembygdsförening, Klippans hembygdsförening, Kvidinge sockens hembygdsförening, Osby hembygdsförening, Rönnebergs härads hembygdsförening, Röstånga turist- och hembygdsförening och Åstorps hembygdsförening. Den är resultatet av projektet KONTEXT – låt tingen tala som genomförts med bidrag från PostkodStiftelsen och Region Skåne.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider

Kalender museum 
Kalender museum

Händer idag:

Inga evenemang idag Visa alla

Publicerat den av Josefin Garpvall

Senast ändrad