Aktuella utställningar

Här kan du läsa mer om de tillfälliga utställningar som just nu visas på Landskrona museum.

Lena Andersons värld

Visas mellan 3 oktober – 15 november 2020.

 
lena-a_kalendarie_lores.jpg
 
Lena Anderson är en av våra mest omtyckta illustratörer och barnboksförfattare. Hon har skapat sagofigurer som Maja, Linnea, Kanin, Kotten och Storm-Stina. Hennes bilder och berättelser berör barn och vuxna över hela världen. Lena Andersson har under sitt yrkesverksamma liv hunnit ge ut 46 konstnärligt illustrerade böcker, utgivna på 28 olika språk i 30 länder. Figurerna i hennes böcker är lekfulla och underfundiga, skildrade i ljusa akvareller. 
 
I utställningen möter vi några av de mest älskade figurerna, från de första idéskisserna till de detaljrika akvarellmålningarna i Lena Andersons fantastiska värld. Lekmiljöer, filmer och ett urval av hennes privata kolteckningar och akvareller skapar tillsammans en utställning för flera generationer! 
 
 

Fragment


En utställning med mer eller mindre osannolika föremål som samlat damm i museets källare under de senaste hundra åren.

Visas till och med 28 februari 2021. 


Välkommen till en ovanligt fantasieggande utställning. Inom den anrika, imponerande stenkasernen från 1760 mitt i Landskrona samt i dess magasin har en unik upptäcktsresa ägt rum. I samlingarna har museets personal identifierat cirka 250 sällan skådade föremål. Här samsades bortglömda ting, från magnifika pjäser till ringaktat krafs; här dolde sig en hisnande mix av sandsäckar från Andrées polarballong 1897 och p-pillerkartor från sextiotalets kärlekssomrar. Utställningen väcker frågor om vad människan värderade i det förflutna och vad hon nonchalerar i samtiden. Och tvärtom. Skratt – ja. Eftertanke – definitivt.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider

Kalender museum 
Kalender museum

Händer idag:

Visa alla

Senast uppdaterad av Josefin Garpvall