Kommande utställningar

Kommande utställningar på Landskrona museum.

 

SKÅNSKA TEATERN

”Sveriges bästa teater?” – GT 1978

skånska teater affischer

Skånska  teatern var en av de största teaterhändelserna i Sverige under slutet av förra seklet.
1974 flyttade den fria teatergruppen Skånska teatern till Landskrona och kom att stanna under många år. Med sin speciella spelstil och unika publikarbete gjorde gruppen Landskrona till en av landets absolut främsta teaterstäder. I november 2019 öppnar Landskrona museum en tillfällig utställning om Skånska teatern. Följ med upp på scen, bakom kulisserna och ut i staden!

Utställningen om Skånska teatern är en del av ett större dokumentationsprojekt som drivs av Landskrona museum. Arbetet med att samla in minnen är i full gång. I museets samlingar finns idag en del fotografier, originalkostymer, masker och rekvisita från tiden sparat. Men det finns få personliga berättelser bevarade i arkiven. I och med detta projekt hoppas museet kunna ändra på det.

Landskrona museum söker berättelser och föremål

Skånska teatern arbetade mycket med att engagera publiken och många Landskronabor har medverkat i en eller flera föreställningar. Inför utställningen efterlyser därför museet minnen från Skånskans tid i Landskrona. Spelade du själv med i någon uppsättning eller minns en speciell föreställning? Har du kanske kommit över något föremål du skulle kunna tänka dig att låna ut till utställningen? Arbetade du bakom kulisserna? Landskrona museum söker personliga minnen och vill komma i kontakt med personer som har koppling till Landskrona och som engagerade sig i Skånska teatern.

Hör gärna av dig till skanskateatern@landskrona.se och följ museet på facebook där det läggs ut efterlysningar och mer om utställningen efter hand. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Museets entré
0418-47 31 20

Besöksadress
Slottsgatan, 261 31 Landskrona
Ingång från Kasernplan.
Museet har även ingång från gatuplan, som leder direkt till hiss. 
Fri entré.

Öppettider