Föremålssamling

Gammaldags skor i guld. Landskrona museumLandskrona museums föremålssamling

Landskrona museums föremålssamling uppgår till ca 35 000 föremål. Den består till största delen av föremål med anknytning till Landskrona kommun. Föremålen ska - tillsammans med foton och arkivalier - ge en bild av det som har hänt och det som händer i Landskrona. Du kan läsa i våra policydokument för mer information angående insamling och gallring.

I samlingen ingår bl.a. flyghistoriskt material med anknytning till Enoch Thulins Aeroplanfabrik, föremål från andra företag och verksamheter i Landskrona, hantverksföremål, möbler, kläder, leksaker, husgeråd, byggnadsdetaljer med mera. Insamlingen fortgår kontinuerligt genom såväl gåvor som inköp.

Digitalt museum

Från den 1 juni är Landskrona museums samlingar sökbara på Digitalt museum. Digitalt museum ger tillgång till olika samlingar på museer, föreningar och arkivinstitutioner i både Sverige och Norge. Bara i Sverige är idag 70 museer anslutna. Du når föremålssamlingen här: Digitalt museum


Ansvarig för föremålssamlingen är Åsa Karlsson

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Minnesbanken 
0418-47 31 25

Landskrona museum
0418-47 31 20

Senast uppdaterad av Anne-Marie Fäldt