Om Landskrona teater

Välkommen till Landskrona teater!

Exteriörbild, Landskrona teater

I en vacker stadsteater från 1901 upplever du ny scenkonst, musik, humor och mycket mer! Från det internationella till det lokala, det experimentella och det välbeprövade.

Teatern är en flitigt använd gästspelsscen för många typer av program och uttryck, konferenser och galor.  En del av programmet läggs av olika samarbetspartners, som Landskrona Musik & Teaterförening som är en Riksteaterförening, och Musik i Syd. 

Med en uppdaterad teknik och bra möjlighet till catering är teatern även en populär konferensanläggning. En hög nivå på video- och streamingteknik möjliggör digitala produktioner med eller utan publik på plats.

Landskrona teater har 254 platser, varav 127 på parkett och 127 på balkong, och klassas som mellanstor scen enligt Riksteaterns norm. Landskrona Teater förvaltas av Landskrona stad och drivs av avdelningen Uppleva, Kulturförvaltningen.

Restaurangscenen

Den älskade intima scenen, med sittplatser för ca 70 personer. Här arrangeras tematiska musikkvällar, jazzcafé med Sveriges jazzstjärnor såväl som nya talanger och humorklubben Oslipat.

I närheten till teatern finns ett stort urval av restauranger, och i huset finner vi sedan 2020 restaurangen matscenen. Besök deras hemsida för mer info.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt & uthyrning  
Kontakt & uthyrning

Jonas Appelqvist, producent
teater@landskrona.se 
0418-47 30 24

Hyra teatern
Bokningsförfrågan

Om du vill hyra restaurangscenen ber vi dig kontakta Matscenen.

Biljettkassa
0418-470579
Öppettider: Biljettkassan öppnar en timme före föreställningen.

 
 

Senast uppdaterad av Anne-Marie Fäldt