Nell & Draken

Nell & Draken är ett samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona. Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Nell & Draken innefattar även Kulturskolan, Landskrona foto med flera.

_DSC1858.jpg

Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar. Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommarturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar och mycket annat. 

Nell & Draken arrangeras av Kulturförvaltningen och är ett kreativt samarbete mellan biblioteket, museet och andra kulturaktörer i Landskrona.

Aktuellt sommaren 2022

I år har Nell & Draken fått cirkusfeber!

Under sommarlovets två första veckor kommer Nell & Draken att dyka upp på olika platser runt om i Landskrona och bjuda på massor av roligt cirkuspyssel och bokhäng. Dessutom gästas vi av scenkonstkollektivet Karavan som bjuder på cirkusföreställning och cirkusworkshop!

Datum, tid och plats

  • 16 juni Skulpturparken, vid konsthallen
  • 21 juni Karlslund, vid HELA ideellas lokal (Koppargården 21)
  • 22 juni Glumslöv, vid Kyrklyckan

Tid: kl. 12.00-15.00

Cirkus och workshop kl. 13.00 alla dagar.

Ålder: Barn upp till 12 år

Kostnad: Gratis

Anmälan: Drop-in (föranmälan för större grupper till biblioteketbarn@landskrona.se)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Arrangeras med stöd av Region Skåne och Kulturrådet. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Ulrika Clementzlor, bibliotekarie. 
ulrika.clementzlor@landskrona.se
0418-473253

Vilka är Nell & Draken?

Nell och Draken_square.png

Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning.

Senast uppdaterad av Maria Eriksson