Nell & Draken

Nell & Draken är ett samarbete mellan kulturinstitutionerna i Landskrona. Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden, och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning. Nell & Draken innefattar även LAB, Kulturskolan, Landskrona foto m.fl.

_DSC1858.jpg

Att vi satsar gemensamt gör det möjligt att ge kulturen ben och vingar. Tillsammans når vi ut och möter barn och familjer i deras närmiljöer. 

Nell & Draken hade sin första sommarturné 2019 och har sedan dess uppstått i många olika former. Det har bjudits på cirkusturné, spionakademi, Krakel Spektakelvecka, massor av olika kreativa workshops runt om i staden, ljus- och ljudexeperiment, pysselpåsar och mycket annat. 

Program sommaren 2021

Kattfeber hos Nell & Draken! Vi dyker upp ute i det gröna på olika platser runt om i Landskrona och bjuder på massor av roligt kattpyssel, kattig cirkus, bokhäng och kattfest.

Cirkus alla dagar (förutom 22/6 & 17/8) kl. 13.00!

Katt-robaterna uppträder med vild jonglering, clowneri och akrobat-tricks som får det att bubbla i magen. En norsk, en dansk och en svensk bjuder på cirkus i världsklass. Efter föreställningen prova-på-cirkus för alla barn med stjärnorna Joel Degerfeldt, Eivind Øverland och Lalla la Cour. Aktiviteterna för barn 0-12 år.

Nell & Draken arrangeras av Kulturförvaltningen och är ett kreativt samarbete mellan biblioteket, museet och andra kulturaktörer i Landskrona. Cirkusen presenteras i samarbete med föreningen Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern. Kattsommar arrangeras med stöd av Kulturrådet. 

Miaou!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakt  
Kontakt

Ulrika Clementzlor, bibliotekarie. 
ulrika.clementzlor@landskrona.se
0418-473253

Vilka är Nell & Draken?

Nell och Draken_square.png

Namnet Nell & Draken kommer från Landskrona museums kreativa verkstad Ateljé Nell, döpt efter konstnären Nell Walden och Draken som är namnet på stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning.

Senast uppdaterad av Anne-Marie Fäldt