LA Business Live - en digital näringslivsdag den 11 februari

Missa inte årets stora näringslivsevenemang som vi sänder live direkt från Landskrona teater! Under en innehållsrik förmiddag får du både ny inspiration och ny kunskap.

Logotyp La Business live

LA Business Live är en näringslivsdag som arrangeras av Landskrona stad och Swedbank. Vi bjuder på föredrag om aktuella ämnen, lyfter fram spännande satsningar och har samtal och paneldiskussioner med intressanta personer. Med anledning av den ökade smittspridningen har vi valt att inte ha någon publik på plats på teatern utan istället livesända så att du kan titta från din egen dator hemma eller på arbetsplatsen. 


PÅ PROGRAMMET:

 

Framtidens attraktiva städer

  • Landskronas vägval
    Vi inleder med att tillväxtchef Anna Classon och stadsbyggnadschef Johan Nilsson tar ett avstamp i Landskrona och den resa som staden gjort de senaste 10 åren sedan strategin Landskronas vägval togs fram.

  • Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi
    Charlotta är och en av landets främsta experter på städer och regional utveckling och en uppskattad föreläsare både nationellt och internationellt. Hon har bland annat föreläst för både FN och EU-kommissionen.

    Tillsammans med professor Richard Florida har Charlotta Mellander varit med och utvecklat och publicerat teorier kring kreativa människor och företag och städer där de vill bo och verka. I sina föredrag tar hon ett bredare grepp på regional utveckling och kopplar samman ekonomi, entreprenörskap och innovationer med mjukare värden som öppenhet, tolerans och lycka.

    Idag har Charlotta en forskartjänst som hon delar mellan Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Rotman School of Management i Toronto.

  • Panelsamtal
    Med koppling till Charlottas föredrag har vi ett panelsamtal där vi lyfter olika infallsvinklar på vad som gör Landskrona attraktivt och hur vi ytterligare kan locka till inflyttning, etableringar och investeringar.

Framtidens transporter, infrastruktur och mobilitet

  • Europaspåret
    Christian Alexandersson från Landskrona stad berättar om var vi står i frågan om Europaspåret – Landskronas alternativ till fast förbindelse över Öresund. Vi kommer också få höra SJ:s och Green Cargos syn på framtida transporter av människor och gods.

  • Initiativet LA Drive
    Självkörande fordon är något som tidigare har varit science fiction men nu är verklighet. I Landskrona har vi startat ett kluster, LA Drive, som samlar företag och kunskap kring just detta. Elena Sjödin som är VD för Robotminds samt projektledare för LA Drive berättar om initiativet. Även en representant för Borgwarner samt ett drönarinitiativ kopplat till KTH medverkar.

Framtidens hållbara placeringar

  • Liza Jonson, VD för Robur
    Liza Jonson som är vd för Sveriges största fondbolag Robur berättar om deras ansvar som investerare och hur de kan driva på och inspirera till en mer hållbar utveckling framåt.

 

Evenemanget är kostnadsfritt.

Till anmälan

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad