CFA Foundation UF utsett till Årets UF-företag

Vinnare blev CFA Foundation UF vilket drivs av fem killar från Landskrona Idrottsgymnasium/ Allvar Gullstrandsgymnasiet.

Företagarna Landskrona delade under onsdagen ut priset Årets UF-företag vid en ceremoni på Linc där representanter från Företagarna, Landskrona stad och näringslivet närvarade. Vinnare av de sex UF-företag som kvalificerat sig blev CFA Foundation UF vilket drivs av fem killar från Landskrona Idrottsgymnasium/ Allvar Gullstrandsgymnasiet. Deras affärsidé går ut på att hålla golftävlingar där vinsten går till Cancerfonden. På sitt första event lyckades de samla ihop drygt 6000 kr och har nu flera andra event inplanerade nu när golfsäsongen har tagit fart.

Juryns motivering:

”Dessa företagsamma elever har genom mycket arbete och bra marknadsföring lyckats bra, med en väl genomtänkt affärsidé som fungerar. Genom att kombinera nöje och välgörenhet har man lyckats få positiv respons, bra sponsring och väl besökta events.”

-Det roligaste med arbetet har varit all positiv respons. Genomförandet av själva evenemanget har varit en utmaning men samtidigt riktigt kul, säger Jonatan, Niklas och Oskar som var på plats för att ta emot diplomen och priset på 1000 kronor.

På prisutdelningen fick även företaget Amazing Bracelets UF ett hedersomnämnande. Det är två tjejer från Handels-programmet som tillsammans har haft en god försäljning och mycket arbete. De har dessutom skrivit den bästa företagspresentationen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad