Eva och Calle Eliasson på JaBaDaBaDo blev Årets företagare

Årets företagare1.jpg

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut till en företagare i Landskrona som har utfört en prestation och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Pristagaren i Landskrona utses av Företagarna i Landskrona. I år gick utmärkelsen till JaBaDaBaDo som tillverkar produkter som stimulerar barns fantasi och väcker leklust.

 ”Årets Företagare i Landskrona är kreativ, färgstark, stilren, passionerad och med barnasinnet kvar. All design och produktion sker med hållbara och naturliga materialval i innovativa färger och mönster. JaBaDaBaDo startade i liten skala 1993 och är i dag ett internationellt framgångsrikt företag i ständig tillväxt under ett välkänt varumärke. Ingen barnkammare är komplett utan deras produkter”

Så lyder juryns motivering som utsåg JaBaDaBaDo till Årets företag i Landskrona 2016. Företaget utvecklar produkter som stimulerar barns fantasi och väcker leklust:
   – Våra leksaker och barnmöbler ska kunna bli barnens personliga ägodelar som kan uppskattas även i framtiden. Därför använder vi oss av naturliga och hållbara material tillsammans med tidlös design, så att våra produkter ska kunna uppskattas, älskas och gå i arv från barn till barn, säger Eva och Calle Eliasson på JaBaDaBaDo.

När startade ni företaget och hur det utvecklats sedan dess?
1993 startade vi vårt leksaksföretag som då hette Filuren. Till en början hade vi ett eget snickeri där vi designade och tillverkade traditionella träleksaker. Företaget växte och 1999 bildade vi aktiebolaget JaBaDaBaDo. I samband med detta flyttade vi all tillverkning till Kina och idag samarbetar vi med ett 20-tal fabriker som vi årligen besöker. Idag säljs våra egendesignade leksaker och barnmöbler i hela Skandinavien och i stora delar av Europa.

Vad är ni mest nöjda med och vilka är framgångsfaktorerna?
Att vi har byggt upp ett varumärke från grunden som blir igenkänt både i Skandinavien och även i Europa. Framgången är att vi har ett brett sortiment för olika målgrupper där vi ständigt arbetar med produktutveckling och ny design som ligger i tiden. Varje produkt är framtagen med stor innovation och passion.

Vilka är de största utmaningarna?
Att ligga steget före våra konkurrenter med nyhetsflödet, det är en viktig del. En annan viktig utmaning är förbättra kvalitén och följa utvecklingen med hållbara material.

Vad driver er som företagare?
Ända sedan starten har vi drivits av kärleken att ge det allra bästa till det värdefullaste vi har, våra barn. Vi vill gå emot den slit- och slängtrend som finns idag på leksaksmarknaden. Våra leksaker och barnmöbler ska kunna bli barnens personliga ägodelar som kan uppskattas även i framtiden.

Hur ser ni på framtiden för ert företag?
Vi kommer att fokusera ännu mer på trender och hållbara material, det ligger i tiden. Just nu bygger vi upp vårt varumärke Tyskland. Därefter är våra planer att expandera i bland annat i Frankrike där det finns en stor marknad för JaBaDaBaDo´s typ av produkter.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr