Landskrona stad satsar på företagsklimatet

Under våren kommer alla tjänstemän och politiker inom Landskrona stad som har kontakt med näringslivet att gå utbildningen Förenkla helt enkelt. Utbildningen sätter fokus på företagens behov och syftar till att kontakterna med staden ska bli så smidiga som möjligt.

Landskrona stad har under de senaste åren haft ett stort fokus på företagsklimatet. Utbildningen Förenkla helt enkelt som arrangeras av Sveriges kommuner och landsting (SKL) är ytterligare en satsning i samma riktning. 

Målet med utbildningen är att utveckla det interna samarbetet inom staden och relationerna med det lokala näringslivet. Det är ett stort fokus på de olika tillståndsmyndigheterna men även avdelningar som ansvarar för upphandling, arbetsmarknad och utbildning ska delta i utbildningen.

Landskrona stad har under flera år satsat på att förbättra villkoren för företagen vilket har gett resultat. Mellan 2013 och 2015 klättrade Landskrona från plats 137 till 54 i SKL:s mätning Insikt, där man rankar företagsklimatet i 190 av landets kommuner. 

-Det ska vara enkelt och roligt att driva företag i Landskrona, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad.  

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad