Företagsmässans snackis: Landskrona först i världen med fiber till alla

JonasBirgersson-_I4Y1336.JPG

Arenamässan 2016 gick av stapeln i helgen. Fredagen inleddes med ett frukostseminarium på en välfylld Landskrona teater. Jonas Birgersson var en av talarna som gav åhörarna en spännande inblick i framtidens Landskrona.

Jonas Birgersson blev känd för sitt brinnande engagemang för snabb datakommunikation genom bredbandsutbyggnad på 1990-talet. Under fredagens föredrag visade Jonas att han fortfarande har en förmåga att binda sin publik. Inte minst då han hyllade Landskrona för att erbjuda fiber till alla stadens invånare redan 2018 – vilket Landskrona är första staden i världen att göra!

Även Johan Holmstedt, VD för Landskrona Energi, och Mattias Schriever-Abeln från Landskrona stad höll intressanta föredrag om framtidens energi och om Landskronas förslag till en ny fast förbindelse till Köpenhamn, Europaspåret.

Med frukostseminariet som startskott blev även resten av företagsmässan lyckad där Landskrona stad tillsammans med ett 50-tal företag mötte näringsliv och invånare under två dagar. Många skulle nog skriva under på att mässans snackis blev att Landskrona blir först i världen med fiber till alla!

Vidare läsning

Klicka här för en artikel om Jonas Birgersson i 8till5. 

Den 10 november är du välkommen att lyssna på ett föredrag om Europaspåret med bland andra Matthias Schriever-Abeln. Klicka här för att komma till evenemanget. 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad