Landskrona behåller sin status som Fairtrade City

Landskrona kan stolt titulera sig Fairtrade City ännu ett år. Statusen gäller för ett år i taget och det krävs ett envist och långsiktigt arbete för att uppvisa förbättringar varje år.

Tack vare ett engagemang från serveringar, butiker, företag och förvaltningar och så klart alla kommuninvånare som väljer Fairtrade-märkta produkter har Landskrona stad och styrgruppen för Fairtrade City lyckats förnya statusen.

Försäljningen av Fairtrade-märkta produkter har haft en rekordökning i Sverige under 2013. Totalt har försäljningen ökat med 29 %, varav bananer med hela 60 %. Den positiva utvecklingen märks även av inom dagligvaruhandeln i Landskrona.

Vill du också göra en skillnad för anställda och deras familjer i utvecklingsländerna, passa på att delta i Fairtrade Sveriges kampanj i anslutning till World Fairtrad Day som firas världen över den 10 maj.

Läs mer om kampanjen och Landskrona Fairtrade City.

 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad