SydGrönt inviger sitt nya kyllager

21111_01.jpg

Nu är SydGrönts nya kyllager färdigt och i drift efter en rekordsnabb byggtid på åtta månader. Från lagret på verksamhetsområdet Kronan fraktas nu frukt och grönsaker ut på marknaden.

Under torsdagen invigdes SydGrönts nya kyllager på verksamhetsområdet Kronan vid E6:an. På plats för att klippa bandet fanns Sydgrönts vd Anna Törnebrandt och ordförande Lars Wall Persson samt Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

– Det känns jättebra att ta nästa steg med SydGrönt i Landskrona när vi nu utökar vår kapacitet så att vi kan möta efterfrågan på och förlänga säsongen för svensk frukt och grönt, säger Anna Törnebrandt, vd Sydgrönt. 

– Jag är oerhört glad att SydGrönt valt Landskrona för sin expansion. Vårt läge var avgörande för dem och tack vare ett bra samarbete och effektiv hantering kunde lagret bli färdigt på bara åtta månader, säger Anna Classon, näringslivschef, Landskrona stad. 

SydGrönt är en medlemsägd producentorganisation som består av ett drygt 90-tal odlare, stora som små, som tillsammans utvecklar, odlar, säljer och distribuerar ett modernt sortiment av svenskproducerad frukt och grönsaker till hela den svenska dagligvaruhandeln. Etableringen i Landskrona innebär ett tiotal nya arbetstillfällen.

SydGrönts VD Anna Törnebrandt, Torkild Strandberg och Sydsgrönts ordförande Lars Wall Persson klipper invigningsbandet till det nya lagret.SydGrönts vd Anna TörnebrandtTorkild Strandberg och SydGrönts ordförande Lars Wall Persson klippte bandet på invigningen av SydGrönts nya kyllager.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad