Nytt logistikföretag etablerar sig i Landskrona

Scan Global Logistics AB i Skåne är ett nytt företag inom logistikbranschen i Landskrona. Företaget erbjuder samtliga transportsätt, men med tyngdpunkt på flyg och sjöfart.

Etableringen i Landskrona var ett naturligt val då mycket av sjöfrakten styrs från Helsingborgsområdet och flygfrakten från Malmö/Lund. Den strategiska placeringen mellan dessa städer innebär en stor fördel för säljarna samt för att kunna få den bästa personalen till de tjänster som på sikt kommer att tillsättas.

Scan Global Logistics finns redan på fyra orter i Sverige, bland annat Stockholm och Göteborg. Till en början kommer fyra personer starta upp verksamheten i Landskrona, men man räknar med att ha ytterligare minst 10 anställda inom två år, i första hand speditörer och säljare. De kommer att söka personal med idéer och drivkraft, gärna ungdomar.

-Vi fick en väldigt positiv upplevelse av Landskrona stad med sitt engagemang och dess nätverk vilket välkomnade oss på ett ypperligt sätt, säger Fredrik Boberg som tillsammans med kollegan Niklas Lindberg kommer att vara på plats i Landskrona inom ett par dagar.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad