Sommarhälsning

Solnedgång i Borstahusens hamn

Landskrona stad vill hälsa alla företagare, samarbetspartners och invånare en trevlig sommar med lite positiva nyheter om Landskronas näringsliv.

Det börjar äntligen ljusna efter en tuff tid. Landskronas näringsliv har klarat sig bra under omständigheterna och det är imponerande med vilken kreativitet och handlingskraft som många företagare har tagit sig igenom krisen och till och med gått stärkta ur den! 

Vi är också glada över att så många företagare är nöjda med de kontakter man haft med Landskrona stad. I Svenskt Näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet får vi ökat betyg och i Sveriges Kommuner och Regioners mätning av myndigheternas service till företagen, Insikt, rankas Landskrona på plats 28 av närmare 200 kommuner, en ökning från plats 65 året innan. Men det är också något som vi arbetat hårt med, stadens service till näringslivet är högt prioriterat.

Denna veckan har vi tagit ännu ett steg mot ökad service då vi öppnar vår ServicePoint i den nyrenoverade receptionen i stadshuset. Nu ska både medborgare och företagare få snabbare service direkt vid första kontakten. Personlig service för den som behöver men också nya digitala kontaktytor för den som föredrar detta. 

IMG_0126.jpg

Flera nya etableringar kommer ge många arbetstillfällen i Landskrona de kommande åren. Bagerikoncernen Pågen bygger ett bageri längs E6, strax norr om DSV. Det nya bageriet kommer innebära ett par hundra nya arbetstillfällen till kommunen. Axfoodkoncernens inköps- och logistikbolag Dagab etablerar ett helt nytt rikslager för frukt och grönt på verksamhetsområdet Kronan. Det nya lagret ersätter Dagabs nuvarande lager i Helsingborg som sysselsätter cirka 350 personer. Andra företag som är på väg att etablera sig på Kronan är grönsakslagret Sydgrönt och det tyskägda logistikföretaget Nagel Group.

I dagarna slår Pinchos upp dörrarna till sin nya restaurang på Rådhusgatan och i höst får Rådhuset nytt liv då Blackstone Steakhouse öppnar här. Det är restaurangkedjans första etablering söder om Växjö. Och mer spännande etableringar är att vänta i stadskärnan.

Även många av de befintliga företagen satsar och når nya framgångar. Landskronaföretaget Oatly hamnar på Time Magazines lista TIME100 som belyser företag som gör ett extraordinärt intryck runt om i världen. Oatly har under maj månad introducerats på New York-börsen. De planerar även att öppna en av världens största växtbaserade "mejerifabriker" i Storbritannien.

Så med stor tillförsikt inför framtiden önskar vi en riktigt skön sommar! Njut av Landskronas vacka natur, våra fantastiska stränder, uteserveringar, fisketurer och en tur till Ven. Om du vill ha något att läsa i solstolen så kan vi tipsa om magasinet Uteliv med mer inspiration och nya broschyren Landskrona på väg om hur Landskrona växer och utvecklas. De går också att hämta i stadshusets nya ServicePoint.

Här finns fler tips på sommarnöjen.

P.s. Vill du få löpande information om vad som händer i Landskrona? Följ oss på Facebook eller prenumerera på våra nyheter som publiceras på landskrona.se/foretagande.

 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad