Stor ökning av företagsamma personer i Landskrona

En gång om året gör Svenskt Näringsliv en mätning av den svenska företagsamheten. Årets undersökning visar att Landskrona är den skånska stad med störst tillväxt av företagsamma personer.

Den totala tillväxten av företagsamma personer i Landskrona var 3,9 procent under 2014 vilket kan jämföras med riks- och länsgenomsnittet som är 1,4 respektive 0,8 procent.

Kvinnor och unga sticker ut
I Landskrona har vi störst tillväxt bland företagsamma kvinnor i Skåne. Tillväxten var 6,3 procent. Motsvarande siffra på riks- och länsgenomsnittet var 2,2 respektive 1,4. Även bland unga företagsamma är tillväxten på 4,3 procent hög i jämförelse med riksgenomsnittets ökning på 0,4, samtidigt som Skåne backar med -1,7.

- Det är fantastiskt roliga siffror att ta del av. Även om vi fortfarande har några procent upp till riksgenomsnittet för den totala företagsamheten så visar denna stora ökning att det går i helt rätt riktning för företagsamheten i Landskrona, säger Anna Classon, tillväxt- och näringslivschef i Landskrona stad.

Vem är företagsam? 
Som företagsam räknas personer som uppfyller något av dessa kriterier: 
• har en F-skattsedel 
• är delägare i ett aktivt handelsbolag 
• är VD eller ordinarie styrelsemedlem i ett aktivt aktiebolag.Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad