Ett av Landskronas största företag investerar i nytt huvudkontor vid Landskrona station

Landskrona station - Oskar Fäldt.png

Ett av Landskronas största företag, Swep, fortsätter att växa. Nu har bolaget tagit beslutet att det nya huvudkontoret ska ligga kvar i Landskrona. Cirka 100 anställda kommer flytta in i det nya huvudkontoret på Järvgatan vid Landskrona station sommaren 2023.

Swep är ett multinationellt företag med produktion i fem länder och försäljning i över 90 länder. Det grundades i Häljarp 1983, och huvudkontoret flyttade några år efter starten till Hjalmar Brantings väg i Landskrona.

Bolaget har nu tecknat avtal med fastighetsutvecklaren Acrinova som i dagarna tar första spadtaget för en ny kontorsbyggnad på Järvgatan vid Landskrona station. Hit räknar Swep med att kunna flytta in sommaren 2023. Närmre 100 anställda kommer att ha sin arbetsplats här.

Utveckling av stationsområdet
– Swep är en av våra största arbetsgivare, så för oss är det oerhört betydelsefullt att de kan fortsätta växa i Landskrona. Med ett huvudkontor vid Landskrona station får Swep ett centralt läge i Öresundsregionen. Detta är ett första steg i stadens plan att utveckla stationsområdet med fler kontor för företag som har behov av ett gott pendlingsläge och med det kan nå kompetens från hela vår arbetsmarknadsregion med 4 miljoner människor, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Klimatsmart uppvärmning
Uppvärmningen och energianvändningen i det nya huvudkontoret kommer att vara fossilfri genom egenproducerad el från solceller. 

– Vi är väldigt glada att få växa vidare i Landskrona och ser verkligen fram emot flytten nästa år! Här kommer vi kunna erbjuda våra fantastiska medarbetare en attraktiv hållbar arbetsplats där vi tillsammans fortsätter lyckas, där yta finns för möten, samarbete och nytänkande. Vi önskar att vårt nya huvudkontor även blir en mötesplats för våra partners, kunder och framtidens medarbetare och tack vare läget kan man enkelt välja miljövänligare transportalternativ hit, säger Sweps vd Ulrika Nordqvist.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André