Tillväxtdagen lyfte Landskronas näringsliv

Fredagens Tillväxtdag som arrangerades av Företagsarenan, Uppstart Landskrona tillsammans med Landskrona stad blev en innehållsrik dag med fokus på Landskronas utmaningar.

Konkurrensfördelar inför framtida etableringar, stimulans till nyföretagande och entreprenörskap, attraktiv besöksnäring och inte minst behålla och vidareutveckla det näringsliv som redan finns etablerat var frågor som diskuterades. Frukostmöte på teatern och stort mässtält på Kasernplan blev platserna dit besökarna begav sig för seminarier, nätverkande och möjligheten att se bredden bland Landskronas företag.

- Min bedömning är att morgonen på teatern blev mycket lyckad för alla involverade. Vi hade en nästintill fullsatt teater på Uppstart Landskronas frukostseminarium, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig på Landskrona stad.

Frukostmötet bestod av fyra drivande företagsledare som var och en berättade om varför de tycker Landskrona har fördelar ur ett företagar- och etableringsperspektiv.
Under ledning av landskronabördige Jesper Aspegren inleddes morgonen med Thomas Abrahamsson, vd på Enercon Windtower som tillverkar vindkraftsaggregat och som berättade om deras kommande flytt från Kockums i Malmö ut till varvsområdet i Landskrona.

DSV Roads vd Magnus Malmqvist fortsatte att berätta hur det danska logistikföretaget känt sig välkomna till staden och hur deras framtidsplaner ser ut.
Det anrika företaget Parajetts resa i såväl med- som motgångar framfördes av vd:n Anders Persson och sist ut på scen kom Solbritt Andersen, vd på barnklädesföretaget Astrid & Friends.

Solbritt kommer ursprungligen från Landskrona men har under många år bott och verkat utomlands, bl.a i Paris. Där har hon arbetat sig fram bland de olika modehusen tills hon en dag tröttnade att vara anställd och tjäna pengar åt redan väl förmögna modeskapare och valde att starta sitt eget unika klädmärke..
Idag vill hon gärna tillbaka till Landskrona och har planer på att försöka etablera sin verksamhet här, Made in Landskrona – Sweden.

Efter en avslutande paneldebatt gick hela följet under ledning av Jesper Aspegren ner till Kasernplan där Arenamässan invigdes och bandet till mässan klipptes av Företagsarenans ordförande Göran Green.
I anslutning till mässans olika utställare fanns också olika seminariespår dit besökarna var välkomna att lyssna.

- Även om fredagen bjöd på ett tryckande varmt väder som gjorde att såväl utställare som besökare svettades i tältet, så tror jag ändå det skapades en hel del nya tankar och idéer och inte minst affärsrelationer, avslutar Thorsten.

Arenamässan var även öppen för allmänheten under lördagens Landskronadag, kl. 10.00 – 18.00.

Thorsten Karlén

För mer information kring Tillväxtdagen den 23 maj, kontakta:

Göran Green
Ordförande i Företagsarenan Landskrona
0739-20 88 20
goran@gcgruppen.com

Michael Herbing
Vd Uppstart Landskrona
070-673 20 40
michael.herbing@uppstartlandskrona.se

Thorsten Karlén
Enhetschef destination, turism och evenemang
0418-470 499
thorsten.karlen@landskrona.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad