Starta eget på sommarlovet

ud_head.png

Genom UngDrive får ungdomar mellan 16-19 år möjligheten att lära sig allt de behöver för att lyckas med ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under sommarlovet. Rekryteringen startar den 1 februari.

Kommuner i samarbete med UngDrive ger ungdomar som är 16-19 år chans att driva sitt eget företag under sommarlovet. Under ledning av unga erfarna coacher från näringslivet får man som deltagare hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet. I Landskrona kommer det att finnas 20 platser att söka. Information kommer att finnas på bland annat landskrona.se, i skolorna och sociala medier. 

Så här går det till:
Kickoffen är själva startskottet för UngDrive då ungdomarna får utveckla sin affärsidé och själv genomgå förvandlingen till entreprenör under fem intensiva dagar i början av sommarlovet. Inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och övningar inom försäljning och marknadsföring varvas med personlig coaching och såklart arbete med företaget. Samtidigt lär deltagarna känna varandra och har roligt tillsammans. 1000-1500 kronor ges som startkapital. Efter kickoffen är det eget arbete med företaget som gäller fram till avslutningen i slutet av sommarlovet. 

Ansök här

Datum

  • Infoträff: 29 maj kl. 17.30-19.00
  • Kickoff-vecka: v 26 26-30 juni kl. 9.00-16.30
  • Avslutning: 8 augusti 13.00-19.00

Om UngDrive
UngDrive är en non-profitorganisation med sitt säte i Gnosjö som årligen utbildar tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och att göra verklighet av sina drömmar. Forza of Sweden är licenstagare och genomförare för UngDrive Skåne och kommer under sommaren 2017 rikta sig till Skånes kommuner.

Kommunerna Åstorp, Klippan, Bjuv, Landskrona, Helsingborg och Eslöv satsar, med Region Skåne, Sparbanksstiften Gripen och Sparbanksstiftelsen Skåne i ryggen, på sina unga entreprenörer.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad