Vi presenterar vinnarna av Landskronas näringslivspriser

Ica Kvantum.jpg

2020 års näringslivspriser i Landskrona delades ut fredag den 23 april under LA Business Awards som sändes live från Landskrona teater.

Här är vinnarna:

Årets jobbskapare
Oatly

Motivering:
Priset går till ett företag som tidigt etablerade sig på Kronans företagspark med stora ambitioner att utveckla nya produkter inom en traditionell bransch. Innovation och hållbarhet är företagets ledord. De senaste åren har företaget tagit hela världen med storm men de har också gjort skillnad på det lokala planet. Företaget har gjort ett stort avtryck i Landskronas näringsliv både vad gäller att sätta staden på kartan men framförallt som en attraktiv arbetsgivare med stark tillväxt. 

Årets dragare
Kvarteret Erikstorp och Mötesplats Borstahusen

Motivering: 
Priset går till företagare med passion och engagemang som lockar besökare från när och fjärran att upptäcka Landskrona. Genom att samarbeta med andra och varandra skapar årets dragare unika upplevelser för Landskronaborna, företagare och besökare. Årets dragare sätter Landskrona på kartan genom att stärka kopplingen mellan mat och möten, hav och natur och bidrar starkt till utvecklingen av Landskronas besöksnäring.

Årets hållbara företag
ICA Kvantum

Motivering:
Priset går till ett företag som engagerar sig, tar ett stort samhällsansvar och arbetar långsiktigt för ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Företaget har en tydlig hållbarhetspolicy, främjar samarbete med lokala producenter och har ett mångårigt samarbete med Cityidrott. De är också måna om att alla ska få möjlighet till ett arbete och ser värdet av att även anställa de som står längre från arbetsmarknaden. 

Årets rookie
Riktiga Konsulter

Motivering:
Priset går till ett nystartat företag i Landskrona som med specialistkompetens inom IT bidragit till att bredda Landskronas näringsliv och stärka branschen kunskapsintensiva tjänstenäringar. Företaget förser hela regionen med konsulttjänster som löser kundernas utmaningar inom systemutveckling, programmering och avancerad projektledning. Dessutom bidrar de till att väcka intresse för fler konsultföretag att etablera sig i Landskrona.  

Årets hederspris
Spirit of Hven

Motivering:
Priset går till ett företag som under många år vunnit internationella utmärkelser för sina produkter. De unika produkterna tillverkas till tonerna av rock, country och blues och produceras av lokala råvaror. Företaget har under många år visat både stabilitet och hög innovationsförmåga. De bidrar även i hög grad till att utveckla besöksnäringen såväl som platsvarumärket Landskrona & Ven och lockar besökare från när och fjärran.

 

Prisutdelningen från Landskrona teater

Du kan se prisutdelningen i efterhand på stadens Youtube-kanal.

 

Bildtext: Regina Issal, vd ICA Kvantum Landskrona. 
Foto: Oskar Fäldt

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad