World Fairtrade Day

Den 14 maj firas World Fairtrade Day världen över vilket innebär att vi sätter fokus på rättvis handel.

Det är nu över 25 år sedan som den allra första Fairtrade-märkta produkten kom upp på en hylla i Holland. Sedan dess har det hänt mycket och idag innefattar Fairtrade över 1,6 miljoner odlare och anställda, det säljs Fairtrade-märkta produkter i 125 länder och 2014 betalades över 105 miljoner euro ut i Fairtrade-premie, pengar som bland annat använts för att bygga skolor, kliniker eller för att finansiera utbildning för odlare, anställda och deras familjer.

Landskrona stad blev en diplomerad Fairtrade City 2010 vilket innebär att vi engagerar oss i rättvis konsumtion. Detta gör vi genom att i allt större utsträckning välja Fairtrade-märkta produkter inom Landskrona stads egna verksamheter samt att  genomföra informationsinsatser och aktiviteter gentemot invånare och näringsliv för att öka kunskapen och därmed också försäljningen

Fira World Farirtrade Day genom att välja Fairtrade-märkt när du handlar eller fikar. Håll utkik efter logotypen som visar att produkten är rättvist framtagen hela vägen, från odlare till butik.

Har du ett extra stort engagemang för Fairtrade eller om du vill veta mer kontakta styrgruppen, läs mer på hemsidan.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad