En bra plats att bo och verka på

Flygbild med vattentornet och Citadellet

Landskrona är en stad i stark förändring. På ett fåtal år har flera omfattande nyckelförändringar initierats – kommunen är idag högintressant för pionjärer som tidigt kan se starka fördelar med att bo och/eller etablera företag i en vacker och snabbväxande del av regionen med överlägsna kommunikationer.

Landskrona är beläget i en region med 3,7 miljoner invånare och 40 000 förbipasserande varje dag. Här finns närhet till ett flertal storstäder, flygplats, universitet och infrastruktur som är rankad i topp i Sverige.
 
Enligt Svenskt näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet placerar sig Landskrona på plats 35 av Sveriges 290 kommuner. Framför allt är servicen till företagen högt prioriterad vilket också märks i NKI-mätningen Insikt där stadens får höga betyg för myndighetsutövningen (NKI 79). 

Läs mer om Svenskt näringslivs ranking

Nya bostadsområden du måste se

I Landskrona bor du med närhet till hela regionens utbud och med småstadens fördelar. Här kan du hitta ditt drömboende, kanske direkt vid havet. Norra Borstahusen är en ny havsnära stadsdel som växer fram några kilometer norr om centrum och det finns nybyggda lägenheter, många med havsutsikt, i de mer centrala delarna. I Häljarp, strategiskt beläget i söder har du också lummiga Saxtorps­skogen som granne. Läs mer om våra nya bostadsområden

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Annika Rundblad