Föreningar

På denna sida samlar vi information som rör er föreningar.

Landskrona stad har stängt alla träningsanläggningar

På regeringens pressträff den 18 december kom beslutet att landets kommuner ska stänga alla icke nödvändiga verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19.
 
För Landskrona stad innebär det bland annat att bibliotek och träningsanläggningar stänger helt fram till den 24 januari. Det gäller även träning för barn och unga.
 
Beslutet gäller även organiserad idrott på våra utomhusanläggningar såsom fotboll, friidrott och ridning. Slingor och utomhusgym håller däremot öppet och vi uppmanar till att dessa används.

Utomhusträning är ok om den sker annanstans än på kommunal träningsanläggning och om man kan hålla avstånd på 2 meter och är max 8 personer inkluderat tränare/ledare. Detta enligt Smittskydd Skånes riktlinjer.

 
Landskrona befinner sig i ett läge där smittspridningen fortsätter att öka för varje vecka. Utvecklingen är mycket oroande. Detta är skälet till att alla kommunala anläggningar är stängda och måste förbli så ett tag till.
 
Vi hoppas verkligen att vi snart kan återuppta all idrott men vi får hålla ut ett litet tag till och hjälpas åt att vända utvecklingen.
 

Föreningar i Landskrona som drabbats av minskade intäkter på grund av pandemin kan nu söka kompensationsstöd

Insatser för näringsliv och föreningar

Landskrona stad har vidtagit åtgärder för att underlätta för näringslivet och föreningar i Landskrona. Läs om åtgärderna här.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson