Idrottsanläggningar och bad öppnar igen

Två personer simmar på ett inomhusbad

Karlslundsbadet, Läktarbadet och stadens inomhusanläggningar öppnar igen från den 10 respektive den 11 maj, i enlighet med Smittskydd Skånes rekommendationer. Karlslundsbadet kommer att ha ett tak på max 50 besökare.

I dag har teknik- och fritidsnämnden beslutat att Puls Arena och stadens övriga inomhusanläggningar kommer att öppna för alla, oavsett ålder, från den 10 maj. Omklädningsrum och duschar i anläggningarna (inte på badanläggningarna) kommer dock att vara fortsatt stängda för att minska risken för smittspridning. Besökare uppmanas att komma ombytta till träning och duscha hemma.

Nämnden har också fattat beslut om att öppna Läktarbadet och Karlslundsbadet och bad för allmänheten från den 11 maj. På Karlslundsbadet sätts ett tak på max 50 besökare. För alla stadens idrottsanläggningar och bad gäller pandemilagen med tillhörande begränsningar.

– Vi är glada över att myndigheterna ger oss möjlighet att öppna igen, vi vet att många har saknat att kunna träna och simma. Vi uppmanar alla besökare att fortsätta följa rekommendationerna, till exempel att stanna hemma om man är sjuk och tänka på att hålla avstånd till andra besökare, säger Johan Thernström, biträdande förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

 

Nationella råd för idrott och fritidsaktiviteter

Det finns fortfarande nationella råd som gäller för de som utövar idrott eller andra aktiviteter på fritiden. För de som är 19 år eller äldre gäller dessa råd:

  • Tänk på att hålla avstånd och utföra aktiviteten i mindre grupper.
  • Utför aktiviteten utomhus om det är möjligt.
  • Undvik att samåka till aktiviteten eller att byta om i samma omklädningsrum.
  • Dela inte utrustning eller vattenflaskor.
  • Delta inte i läger, matcher, tävlingar och cuper. 

Källa: 1177.se/Region Skåne/Smittskydd Skåne

Foto: Studio-e

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr