Snödroppen, Häljarps ängar

På Häljarps ängar bor man naturnära och har samtidigt nära till staden. Skola, förskola och mataffär finns i närområdet, likaså golfbana och gym. Från Häljarps station, som ligger cirka 1,5 kilometer från tomten, tar man sig med tåget på 5 minuter till Landskrona, 20 minuter till Lund och 35 minuter till både Helsingborg C och Malmö C.

Här planerar BoKlok att bygga 44 lägenheter. Det nya kvarteret ska heta BoKlok Snödroppen och bestå av två tvåvåningshus och ett fyravåningshus med hiss.

Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvadratmeter, och alla får balkong eller altan med tillhörande täppa i härligt söderläge. Dessutom finns det en parkeringsplats och ett förråd per bostad.

Lägenheterna har också solceller på taket som ger ett hållbart energitillskott. Tillskottet används i huvudsak till fastighets- och hushållsel. Eventuellt överskott skickas ut på elnätet så att fler kan få grönare el.

Detaljplanen har antagits i juni 2020 och inflyttning för bostäderna är planerat till hösten 2021.

Läs mer om bostäderna hos BoKlok.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Vid frågor  
Vid frågor

Johan Nilsson
Stadsbyggnadschef
0418-47 46 95
johan.nilsson@landskrona.se

Fredrika Klevborn
Mark- och exploateringschef
0418-47 35 75
fredrika.klevborn@landskrona.se

Senast uppdaterad av Marie-Anne Johansson