Välkommen hit!

Som nyinflyttad Landskronabo finns det mycket att sätta sig in i och uppleva för att få vardagspusslet att gå ihop. Denna sida försöker sammanfatta det viktigaste.

Vårdcentraler och mottagningar

Det finns ett stort urval av vårdinrättningar i Landskrona. Oavsett om du har specifika önskemål eller nöjer dig med närmsta alternativ, så har du möjlighet att göra ett aktivt val. Landskrona har också ett lasarett och jourläkarmottagning om helgerna.

  • Information om vård och mottagningar hittar du här.

Tandvård

Folktandvården i Landskrona finns i centrum och i norra Landskrona, på Pjäsgatan. Det finns även flera privata aktörer runt om i stan och byarna.

  • Kontaktinformation till folktandvården hittar du här.
  • Alla tandläkare i Landskrona gör att söka på hitta.se

Barnomsorg och skolor

Landskrona stad har flera förskolor och skolor i både kommunal som privat regi. Som förälder i Landskrona följer man sitt barn och sköter stor del av det administrativa och kommunikationen via olika e-verktyg och appen Förälder i Landskrona.

Resa och pendla

Landskronas kollektivtrafik är fantastisk. Här finns ett välutvecklat kommunikationsnät såväl inom staden som till närliggande kommuner. Stad- och länsbussar, Pågatåg och Öresundståg avgår med jämna mellanrum för smidig förflyttning mellan olika intressepunkter.

Träning och fritid

Det finns något för alla i Landskrona. Oavsett om du i vuxen ålder vill lära dig spela instrument på Kulturskolan, gå en kvällskurs i italienska, träna på gym, löpträna eller boka tennisbana - möjligheterna är oändliga.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.