Fortbildningar på Skoldatateket

Skoldatateket erbjuder utbildning till lärare och elever kring samtliga datorprogram och appar som finns tillgängliga på våra skoldatorer och iPads i Landskrona. Vi kan även utbilda er när det gäller andra program och appar som stöttar elever med framför allt läsning och skrivning.

Innehåll på fortbildning

Jag har kort beskrivit funktionerna på de vanligaste programmen och apparna här på Skoldatatekets hemsida. Du kan se listor på dem genom att klicka på rutorna längre ner på sidan. Du kan även se förslag på andra liknande program och appar som ni kan få utbildning kring, men som din egen skola själva måste köpa in. Dessa stöttar elever framför allt med läsning och skrivning. Jag ger ingen fortbildning när det gäller vanliga appar som tränar färdigheter, som tex matematik-appar som tränar multiplikation eller programmering. Är du fundersam, så kontakta mig, Eija, så tittar vi på det tillsammans.

Hur kan en fortbildning gå till?

Det brukar ge mest när ni själva arbeta med programmet/appen i samband med att jag visar hur det fungerar. Jag kan även ha en ren visning av det digitala verktyget, när ni endast sitter och tittar på hur det fungerar och ser ut. 

Var hålls fortbildningarna?

Jag håller utbildningarna antingen på Skoldatateket eller på er skola.

Vem kan utbildas?

Jag kan utbilda hela kollegiet, ett arbetslag eller enskilda lärare.

Jag kan även utbilda en hel klass eller en enskild elev. 

Hur anmäler du ditt intresse?

Kommunalt anställda fyller i ett digitalt ansökningsformulär för att ansöka om stöd från CVS (Centralt Verksamhetsstöd) som finns på stadens intranät. Då hör jag av mig till kontaktpersonen för att bestämma alla formaliteter. Klicka på länken ovan för att komma direkt dit. Har du en skoldator (EDU-dator), kan du behöva logga in på intranätet för att komma åt ansökan.

 

Är du lärare på en privat skola?

Prata med din rektor som ska ha fått ett utskick från Centralt Verksamhetsstöd i Landskrona kring våra utbildningar. Kontakta annars mig, Eija Viitasaari, så kan jag hjälpa dig vidare.

 

Förslag på program och appar som skulle kunna vara aktuella

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Relaterat innehåll  
Relaterat innehåll

Senast uppdaterad av skoldatateket