Öppet hus den 25 januari på nya Öresundsgymnasiet Landskrona

Den 15 januari öppnade antagningswebben för de tusentals niondeklassare som skall söka till gymnasiet i höst. Allvar Gullstrand- och Selma Lagerlöfgymnasiets tid är nu förbi och en ny gymnasieskola gör entré: Öresundsgymnasiet Landskrona.

Utbildningsförvaltningen i Landskrona stad har ägnat en stor del av 2016 med att syna gymnasieverksamheten i sömmarna. Med Öresundsgymnasiet Landskrona vill man utveckla en helt ny verksamhet - en gymnasieskola för framtiden. Till exempel ger samtliga gymnasieprogram, yrkesprogram som teoretiska, högskolebehörighet efter examen och såväl inriktningar som profiler har uppdaterats. En upprustning av lokalerna, tidigare Allvar Gullstrandgymnasiets, är också att vänta innan terminsstart hösten 2017. 

Rektor Erik Åström har handplockats för sina resultat inom privatskolesektorn och för sitt goda rykte bland elever och pedagoger i bland annat Malmö och Lund.

- En god ledare inom skolans värld måste ha förtroendekapital. Det förtjänar man genom att synas ute i verksamheten och investera i goda relationer. Om eleverna märker att du vill dem väl och att de vuxna i verksamheten finns för deras skull - både presterar och mår de bättre, menar Erik.  

Allmänheten är välkomna till Öppet Hus den 25/1 klockan 18.00-20.00 , Regeringsg. 54.

Ansökan till Öresundsgymnasiet Landskrona görs via skanegy.se och ansökningswebben mellan 15 januari och 15 februari.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Monika Torkar