Djur i tätort

Djur är ett viktigt och vanligt inslag i många människors vardag. Djur som behandlas rätt ger mycket tillbaka till sin ägare och det är därför viktigt djuren ska kunna vistas bland oss och må bra. Men det finns också risk att djurens närvaro skapar problem för andra och det finns därför en del regler kring djurhållning.

Husdjur och andra djur som hålls i fångenskap ska skötas så att risk för människors hälsa inte uppstår. De ska självklart också skötas så att djuren själva inte far illa. Om det uppstår problem för människor från djurhållning så ska man vända sig till miljöförvaltningen, men frågor om djurskydd sköts av länsstyrelsen. Det finns också mycket information om djur på Jordbruksverkets hemsida.

Inom detaljplanelagt område får man inte hålla get, svin, hönsfåglar eller orm utan ett särskilt tillstånd från miljönämnden. Se mer information om det längre ner.

Vi har också samlat en del information om hundar och katter. Dels information om var du hittar hundrastgårdar med mera, men också hur du ska agera för att undvika att olägenheter uppstår.

Landskrona djurminnesplats

Karta djurminnesplats

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av Victoria Karlstedt