Livsmedelsinspektioner vecka 33

Ålabodarnas hamnkrog, Häljarps pizzeria, Gourmet Asian Restaurang

Ålabodarnas hamnkrog - Med anmärkning

  • Kakelplattor saknas under handtvättställ i köket vilket försvårar rengöring.
  • Jordiga rotfrukter förvarades i samma kyl som färdiga maträtter vilket ökar risken för kontaminering.
  • Färdigbredda smörgåsar förvarades i kyl utan att vara övertäckta vilket ökar risken för kontaminering..
  • Både dörr och fönster i köket stod öppna vid inspektionstillfället vilket ökar risken för att skadedjur får tillträde. Dörr stängdes efter påpekande.
  • Smutsigt på hyllor i vissa kylar där livsmedel förvaras. Detta påpekades redan vid inspektionen 2016-06-14
  • Ovidkommande föremål ovanpå kylar i köket vilket försvårar rengöring. Detta påpekades redan vid inspektionen 2016-06-14
  • Termometer med laser och/eller instick saknades vid inspektionstillfället. Detta påpekades redan vid inspektionen 2016-06-14.
  • Ingen dokumentation av temperaturer.
  • Hårskydd saknas. Detta påpekades redan vid inspektionen 2016-06-14. Hårskydd togs dock på efter påpekande

Häljarps pizzeria - Med anmärkning

  • Spruckna klinkerplattor på golv i diskrum.
  • Bit av dörrfoder fattas på dörrkarm vid varuintag.
  • Döda flugor i ett antal lampkåpor i köket.
  • Handtorkpapper sakades vid handtvättställ på personaltoalett.

Gourmet Asian Restaurang - Med anmärkning

  • Ingen kontroll/dokumentation av att färdigt ris till sushi håller högst pH 4,5.
  • Ätfärdiga livsmedel i kylbänk var ej övertäckta vid inspektionstillfället. 
  • Golvförvaring av ölbackar på lager. Golvförvaring av städredskap på lager samt i städutrymme.
  • Smutsigt på golv vid varuintag på grund av pågående bygge på bakgården.
  • Olika sorter fryst förpackat kött och fisk tinades vid inspektionstillfället i vattenfylld diskho. Några förpackningar höll en temperatur på strax över + 8 oC.
  • Ingen kontroll/dokumentation av att upptining av fisk och skaldjur till sushi sker vid högst  + 4 oC.
  • Ingen kontroll/dokumentation av att nedkylning av färdig sushi sker inom 4 timmar.
  • Ingen kontroll/dokumentation av temperatur i kylar och frysar.Ingen kontroll/dokumentation av temperatur på varm/kall mat på buffé. 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.