Livsmedelsinspektioner vecka 49

Jade T4, Allvar Gullstrandgymnasiet, Fröjdenborgs Dagcentral och Kök

 

Jade T4 - Med Avvikelser

  •   Kakelplatta saknades runt ett rör i köket.
  •  Använda glasslådor används till förvaring av skurna grönsaker.
  • Verksamhetsutövaren kunde inte visa att plastlådorna är lämpliga att använda för förvaring av andra livsmedel än det de är avsedda för.
  • Kött i kylrum stod längst upp på hyllan medan grönsaker och färdig lagade såser stod längre ner.
  • Lax som används till sushi fryses ned till -18 grader i endast 1 dygn.
  • Golvförvaring sker i kylrum och frysrum.
  • Produkterna som förvaras i grönsaksberedningen försvårar rengöring.
  • Städmaterial förvarades inte upphängt i städutrymmet.
  • Fungerande termometer saknades i verksamheten.
  • Det saknades även instickstermometer för kontroll av livsmedels kärntemperatur.
  • Papper och tvål saknades vid handfatet på personaltoalett.
  • Separat vask för handtvätt saknades.
  • Personal som lagade mat bar halsband.
  • Verksamheten kontrollerar inte pH-värdet i sushiriset.

Fröjdenborgs Dagcentral och Kök - Med Avvikelser

  • Rutiner för temperaturtagning av tillagning och nedkylning, omfattar inte specialkosten.

Allvar Gullstrandsgymnasiet - Utan Avvikelser

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.