Livsmedelsinspektioner vecka 50

Harry´s, Haldex Personalmatsal, Asmundtorps Pizzeria

Harry´s - Med avvikelser

  • Verksamheten saknade intyg på att godislådorna som återanvändes för förvaring av kylvaror var godkända att komma i kontakt med de livsmedel som förvarades i dem.
  • Behållare med rått kött förvarades ovanför behållare med ätfärdiga livsmedel i kyl.
  • Lock saknas på vissa livsmedel som förvaras i kyl.
  • Is förvarades i svarta sopsäckar i frysrummet, enligt verksamheten skulle inte isen användas.
  • Rengöringskemikalier förvarades på hylla ovanför förvaring av ren disk.
  • Vid inspektionen låg en papperskorg i handtvättstället i köket.
  • Det saknades papper vid handfatet på personaltoaletten.

Haldex Personalmatsal - Med avvikelser

  • Dålig rutin vid separering mellan salladsberedning och desserter.
  • Instickaren på temperaturmätaren är kort. Rutiner bör ses över hur man mäter och garanterar säkerhet vid användning av denna t.ex. vid nedkylning.

Asmundtorps Pizzeria - Med avvikelser

  • Lokalerna är slitna och försvårar för rengöring.
  • Engångsförpackningar återanvänds i verksamheten.
  • Verksamheten skär ner kebabkött som blir kvar på kebabstocken och har på varmhållning. Därefter sker nedkylningen i rumstemperatur varefter köttet placeras i en kyl där andra kylvaror förvaras.
  • Storrengöring behövs, det finns ingrott smuts på golv, väggar, lampknappar och kylskåpslister. Storstädning ska ske den 24/12 enligt personalen.
  • Kebabkött i verksamheten skall vara under varmhållning men har en temperatur på +12 grader. Enligt personalen hade de glömt sätta på värmen.
  • Inga rutiner finns för temperaturkontroll av frysar, varmhållen mat eller nedkylning av mat.
  • Upptining av kebabstock, pommes och kycklingbitar sker i rumstemperatur.
  • Personal kan inte redogöra för hur nedkylning ska ske.
  • Nedskuret kebabkött kyls ner i rumstemperatur utan temperturkontroll och förvaras därefter i kyl där andra livsmedel förvaras. Rutin för nedkylning av kebabkött saknas.
  • Obligatorisk information om allergener enligt informationsförordningen saknades. Informationsblad överlämnades på plats.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.