Sportfiske i Landskrona

I Landskrona finns det olika fiskemöjligheter för sportfiskaren i vattendrag, längs kusten och på det öppna havet.

Regnbåge

Vallgraven (fisket är stängt för i år - 2020)

Fiske i inre vallgraven kring Landskrona citadell är ett så kallat put and take fiske. Det innebär att fisken är inplanterad. Här kan man fiska med spinn- och flugspö efter regnbåge och öring. Observera att spinnfiske endast är tillåtet på vissa sträckor. Det krävs ett fiskekort som man köper på citadellområdet. Beroende på årstiden är fisket tillåtet från kl. 8 till solnedgången eller senast till kl. 21. Information om t. ex tider och antalet fiskar som får tas upp, finns på platsen där du köper ditt fiskekort.

Telefon: 0707 679205.

Parkeringsplatser finns vid Kasernplan och utanför Citadellet vid Strandpaviljongen.

Saxån- Braån

I Saxån och Braån kan man fiska abborre, braxen, id, ål, gädda, regnbåge, mört och öring. För öring gäller fiskeförbud under vissa perioder på året. Dessutom råder det beträdandeförbud i mynningsområdet mellan den 1/4 och den 31/7. Fisket kräver ett fiskekort (dagskort) som man antingen köper i kiosken en bit från parkeringen eller i ICA-butiken i Häljarp.

Kontakt: Bengt Rahm tel. 0708 763528

Havsfiske

Fisket i havet med handredskap är tillåtet under hela året. Eventuella begränsningar avser Saxåns mynningsområde. Längs stränderna kan man fiska efter horngädda, torsk, öring och flatfisk med spinnspö, flugspö eller bottenmete.

Runt Ven får man fiska på många olika ställen längs kusten. Du rekommenderas alltid att ta reda på om fisket är tillåtet just där du planerar ditt fiske.

I Landskrona finns även turfiskebåtar som utgår från hamnen i Landskrona. Beroende på årstiden fiskar man efter torsk, sill horngädda och makrill. Ibland kan man även fånga sej och vitling men även för Öresund ovanliga arter.

Fiske från egen båt ger dig möjlighet att besöka många olika platser och testa olika fiskemetoder. Man kan sjösätta sin båt i Lundåkrahamnen, vid Kassakroken, i Linds hamn, Borstahusen och Ålabodarna. I de flesta hamnarna betalar du en slipavgift.

Behandla djuren med respekt, även fiskar känner smärta

När du landar fisk ombord, bör fisken omedelbart avlivas innan du krokar av den. Avliva fisken genom ett kraftigt slag på huvudet.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Rainer Weich