Quiz - hur beredd är du när krisen kommer?

Tävlingen är avslutad men ta gärna del av våra frågor och testa dina kunskaper i krisberedskap.

Läs mer om hur du förbereder dig inför en kris.

Tävlingen är avslutad, vinnarna av tävlingen kontaktas via e-post eller telefon. 

Tävlingsvillkor

  • Tävlingen pågår 4 maj - 14 maj 2017.
  • Personuppgifter som lämnas i samband med tävlingen behandlas enligt Personuppgiftslagen (PuL) och används i syfte att administrera tävlingen. Namnet på vinnaren kommer att publiceras på landskrona.se.
  • Genom att delta i tävlingen godkänner du att de personuppgifter som lämnats behandlas enligt ovan. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas kontakta oss via telefon 0418- 47 00 00 eller e-post kommun@landskrona.se.

1. Vilket nummer ska du ringa om du vill ha information om allvarliga olyckor som en stor trafikolycka eller brand, eller vid kriser som exempelvis större stormar, översvämningar eller sjukdomsutbrott?
Svar: 113 13

2. Vilken radiokanal ska du främst lyssna på under en kris för att få viktig information?
Svar: P4

3. Vid akuta situationer där det kan vara fara för liv finns varnings- och informationssystemet VMA (viktigt meddelande för allmänheten). När det sätts igång hörs en varningsignal. Vad ska du göra om du hör ett VMA?
Svar: Gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventiler  och lyssna på radio för mer information.

4. Ett bra sätt att förbereda sig inför en allvarlig händelse eller en kris är att packa en krislåda som innehåller saker som kan vara bra att ha oms trömmen går eller om vattnet tar slut. Nämn minst 5 saker som du ska ha i en krislåda...
Svar: Här tipsar Räddningstjänsten om de saker som en krislåda bör innehålla

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr