Boenden för äldre


Lättläst sida

Äldreboende är för dig som inte längre kan få dina behov av trygghet, omvårdnad och tillsyn tillgodosedda i din egen bostad.

Bild på ett äldre par som tittar ut genom fönstret

På ett äldreboende hyr du en lägenhet av omsorgsförvaltningen. I direkt närhet till din lägenhet finns gemensamhetsutrymmen som kök och allrum. Det finns möjlighet att umgås med andra boende eller personal allt efter önskemål. På ett äldreboende finns det tillgång till personal dygnet runt.

I Landskrona finns äldreboenden i både kommunal och privat regi. De privata utförarna är företag som omsorgsförvaltningen har godkänt. 

Äldreboende i Landskrona

Kommunal regi

Privat regi

Trygghetsboende

Boendet vänder sig till dig som är 70 år och äldre och vill ha ett eget boende, men samtidigt kunna ha ökad möjlighet till service, såsom en trygghetsvärd och gemensamma utrymmen. Trygghetsboendet förmedlas inte av Landskrona stad. Är du intresserad av trygghetsboende ska du kontakta Landskronahem, som är de som hyr ut lägenheterna, och ställa dig i deras kö. Läs mer om
trygghetsboende hos Landskronahem.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Digitala tjänster  
Digitala tjänster
Jämför äldreboenden  
Jämför äldreboenden
Relaterat innehåll  
Relaterat innehåll

Senast uppdaterad av Corinna Reitzig