Föreningsgatans äldreboende

Föreningsgatans äldreboende har 39 lägenheter uppdelade på fyra våningar. Varje våning har gemensamma utrymmen som kök, allrum med TV, tvättstuga och en inglasad balkong.

Enhetschefen och sjuksköterskan finns tillgängliga i huset dagtid måndag till fredag. Övrig tid kontaktar man sjuksköterska via kvälls- och nattpatrullen. En gång i veckan får vi besök av läkaren. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter finns att tillgå efter behov.

Kontaktmannaskapet

Som boende får du en egen kontaktperson som har huvudansvaret. Kontaktpersonen är din förlängda arm. För att öka kontinuiteten och tryggheten  hos dig som boende ser vi kontakmannaskapet som en viktig del i vårt arbete.


Vi som personal kan inte ersätta den din kontakt med anhöriga. Dina anhöriga är alltid hjärtligt välkomna att vara med vid utflykter, aktiviteter m.m.

Vad bör man tänka på vid in- och utflyttning

Eftersom det är ditt eget boende tar man du med dig allt du behöver. Detta gäller t.ex. möbler, gardiner, lampor, sängkläder, handdukar, hygienartiklar, duschdraperi, korg för smutstvätt, telefon, porslin, kaffebryggare m.m.


Alla kläder bör vara märkta vid inflytning. Säng, tillhandahåller huset. Varje boende har tecknar ett eget hyreskontrakt på sin lägenhet. Kontraktet gäller tills man har städat och tömt lägenheten.

Pengar och värdeskåp

Pengar ska finnas till läkarbesök, medicin, taxi och smärre inköp m.m.
Låsbart skåp finns på rummet.Besök hos tandläkaren och sjukhusbesök:

Vi hjälper er med tidsbeställning vid behov. Anhöriga bör, om möjligt, följa med vid dessa besök.

Fot och hårvård

Fotvårdare och frisör kommer till huset och dessa bekostas av dig själv.

Måltider

Frukost, middag, eftermiddagskaffe, kvällsmat och kvällskaffe ingår i avgiften.
Allt utöver detta får du som boende själv bekosta.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta Föreningsgatan  
Kontakta Föreningsgatan

Enhetschef
Mikael Kramer
0418-47 04 60
mikael.kramer@landskrona.se

Besöksadress: Föreningsgatan 152 
261 51 Landskrona

Hitta till oss  
Hitta till oss

Jämför äldreboenden  
Jämför äldreboenden