Solbackens äldreboende

Välkommen till Solbackens äldreboende. Ett boende på fyra våningar precis vid Hvilan.

Om vårt boende

Lägenheterna är mellan 35 och 41 kvm stora och har eget pentry med stor toalett och dusch. Varje våning har gemensamt kök, matrum och sällskapsrum. Tre av våningarna har stora inglasade balkonger och bottenplanet har en inbjudande öppen altan. Vår trivsamma trädgård med buskar och fruktträd inbjuder till såväl aktivitet som sinnesro. På vinden finns förrådsutrymme att disponera. 

Vi erbjuder dig

Varje våning har dagliga aktiviteter och varje vecka erbjuds dessutom en till två gemensamma aktiviteter. Under sommaren har vi en stor en gemensam grillfest för boende och deras anhöriga, dessutom arrangerar vi andra gemensamma aktiviteter.

En av våningarna har inriktning för personer med demens där medarbetare har utökad kompetens inom demensvård som hjälper och stödjer de boende.

Din delaktighet är betydelsefull och alla boende blir inbjudna till boråd av våra värdegrundsledare vid sex tillfällen per år. Vi diskuterar förslag till förbättringar och det ges utrymme för synpunkter.

Två gånger om året bjuder vi in anhöriga för information och dialog. Självklart är anhöriga alltid välkomna att besöka dig och delta i våra aktiviteter och utflykter. 

Vi välkomnar alla boende utifrån sina individuella behov och önskemål. En viktig del i vår omvårdnad är att tillvarata allt ditt friska och ge dig möjlighet till en meningsfull dag. Din trivsel är en viktig del i vår trivsel. 

Vi som är här för dig

Vi som arbetar på äldreboendet är undersköterskor som erbjuds fortbildning och tillsammans har vi bred erfarenhet och kompetens.

Du erbjuds en kontaktman för att bland annat skapa kontinuitet och som ofta blir en viktig länk mellan dig och oss som arbetar på Solbacken. 

På vårt äldreboende finns det personal dygnet runt. Enhetschef och sjuksköterska finns tillgängliga dagtid måndag till fredag. Övrig tid finns tillgång till sjuksköterska genom kvälls- och nattpatrull. Varje vecka besöker arbetsterapeut, fysioterapeut och läkare oss. 

Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta Solbacken  
Kontakta Solbacken

Enhetschef
Monica Alonso Mustin
0418-47 04 35
monica.alonso@landskrona.se 

Besöksadress: Norra Infartsgatan 1
261 37 Landskrona

Hitta till oss  
Hitta till oss

Jämför äldreboenden  
Jämför äldreboenden