Parkgatan


Lättläst sida

Parkgatan ligger centralt i Landskrona nära Citadellet och havet. Här kan man promenera utomhus och stimulera sina sinnen i den vackra naturen. På Parkgatan finns flera olika verksamheter.

Bild på Parkgatan

Hantverket

Hantverket är affären där du kan köpa unikt hantverk. Sakerna du köper är tillverkade av vuxna personer med funktionsnedsättning. De har sin sysselsättning i någon av Landskronas dagliga verksamheter. Alla deltar i tillverkning utifrån sin förmåga. Därför blir våra saker därför alltid helt unika.

I vår affär kan du också köpa småhjälpmedel som gör din vardag lättare. Du kan köpa förhöjningsdynor, griptång, sängklossar, strumppådragare och glidlakan. Du kan också köpa kryckkäppar, doppskor och isdubb till kryckkäpparna. 

Hjärtligt välkommen att handla hos oss. Eller bara kom förbi för att titta och låta dig inspireras.

Våra öppettider är

Måndag till fredag klockan 10.00-15.30
Lunchstängt 11.30-12.30

Har du frågor kan du ringa till Hantverket på telefonnummer 0418-47 33 66

 

Datorgruppen

I Datorgruppen gör vi olika arbetsuppgifter på datorn. Vi får beställningar från andra verksamheter och tillverkar material till dem. Det kan till exempel vara matsedlar, scheman med bilder, födelsedagskort och dagböcker.

 

Cultus & Sensus

Vi arbetar med att stimulera sinnen. Detta gör vi både i grupp och enskilt. Vi stimulerar sinnen som syn, hörsel, smak, lukt, känsel, balans och kroppssinne. Man kan arbeta med att stimulera sinnen på flera olika sätt. Vi stimulerar sinnen genom att göra aktiviteter som till exempel:

  • Bakning
  • Fot– och handmassage
  • Liggande dans
  • Musik och sång
  • Promenad
  • Taktil beröring

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta enhetschef  
Kontakta enhetschef

Cecilia Karlsson
0418-47 32 20
cecilia.karlsson@landskrona.se

Hitta till vår affär  
Hitta till vår affär

Hantverkets affär finns på Parkgatan 12 i Landskrona.

Läs om våra olika dagliga verksamheter  
Läs om våra olika dagliga verksamheter