Vind i håret

Cyklar.jpg

Känslan av att känna hur vinden smeker dina kinder och hur håret fladdrar av vinddragen är en härlig frihetskänsla. Vem vill inte uppleva det! Torsdagen den 26 maj kl 09.00-16.00 vid församlingshemmet, har du möjlighet att uppleva denna känsla.

För snart 1 år sedan fick jag upp ögonen för en mycket speciell cykel, Christiania rickshaw. Cykeln som gör det möjligt för våra äldre att komma ut och uppleva natur, vind, stad, ja rubbet! Tillgång till en sådan cykel bör vara självklart för våra äldre. 

I Danmark startade man ”cykling utan ålder” för ca 5 år sedan. Det är en frivillig organisation som cyklar med de gamle. Det är ett ideellt projekt där frivilliga cyklister (piloter) tillsammans med stadens äldreboende ser till att även äldre får möjlighet att känna vinden i håret. Med anpassade lastcyklar (rickshaws) upplevs staden tillsammans, besöker parker eller njuter av utsikten längs kusten.  

Under ett år ca har det spridit sig vidare över sundet till Malmö, Lund, Ängelholm. 

För att öka livskvaliteten för våra äldre vill jag visa dig att detta finns. Det kanske det till och med finns intresse att införskaffa en cykel! Under ett par dagar har jag lånat en cykel som går att provåka/köra.  

Susanne Lydolph Nordell
Aktivitetshandledare
Eriksgatans Dagverksamhet,
Fröjdenborgs/V.Fäladens träffpunkt
Omsorgsförvaltningen
Landskrona
Tel.0418-47 39 87

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Anna Söderquist