Landskronas första trygghetsboende växer fram

narbild-aldre-par-760x500.jpg

Under våren påbörjas en totalrenovering av en fastighet på Artillerigatan för att skapa ett trygghetsboende i Landskrona. Boendet vänder sig till dem som är 70 år eller äldre.

Det är Landskronahem som blir hyresvärd för trygghetsboendet som ska bestå av åtta mindre tvårumslägenheter och fem större tvårummare. På markplan ska det finnas gemensamma utrymmen för sociala aktiviteter samt tillgång till en aktivitetsledare, som kommer att vara anställd av omsorgsförvaltningen i Landskrona stad.

Den befintliga byggnaden på Artillerigatan 15 kommer under året att genomgå en inre och yttre ombyggnation. Bland annat kommer det att byggas nya inglasade balkonger, vilket kommer att ge de nya hyresgästerna en fin utsikt. Trygghetsboendet kommer alltså att ligga centralt, nära både Citadellets koloniområde, havet och Nyhamn.

Boendet vänder sig till dem som är 70 år eller äldre och vill ha ett eget boende, men samtidigt ökad möjlighet till gemenskap. Aktivitetsledaren ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Aktivitetsledarens roll är att vara inspiratör och möjliggörare som tillvaratar hyresgästernas intressen, idéer och förmågor. Tillsammans med hyresgästerna organiserar denna person aktiviteter både i och utanför trygghetsboendet. Aktivitetsledaren kommer att finnas tillgänglig två till tre tillfällen i veckan. 

Planerad inflyttning är i april 2018 och Landskronahem kommer att informera löpande under projektets gång, se mer på Landskronahem.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Anna Söderquist