Oktoberfest på Rönngårdens äldreboende

IMG_0159_20161025.jpg

Livebandet Ros-Marie och John varvade Tyrolermusiken med allsång och de boende på äldreboendet stämde med glädje in i allsången. Oktoberfesten är en av många festligheter som arrangeras på Rönngården.

Oktoberfesten på äldreboendet Rönngården blev en underhållande kväll. Förutom pizza och dricka, serverade en av personalen en specialitet från sitt hemland. Stämningen höjdes ytterligare med att några av personalen var utklädda i oktoberfest-anda. Arrangemanget blev väldigt uppskattat.

Några citat från boende:
”Vilken härlig kväll med god mat, gott att dricka och trevlig musik” 
”Har ni ofta fester? Vilken lyckad fest!”
”I morgon blir det svårt att gå upp men det är det värt”

- Medarbetarna är verkligen engagerade i sitt jobb och ställer upp till 110%  säger enhetschef Angelique Nåvall Palm, med stolthet.  

När äldreboendet arrangerar större fester som Oktoberfest eller Nobelmiddag läggs mycket tid på att organisera och strukturera. Alla medarbetare har bestämda funktioner och målet är att alla boende ska kunna delta utifrån sina förutsättningar.  Sex medarbetare deltar under måltiden som gäster och matbordet är dukat så att boende har möjlighet att resa sig utan att det stör någon annan. På så sätt skapas lugn så att även boende med demenssjukdom kan delta fullt ut. 

- På våra fester ska alla i huset kunna delta utifrån sina möjligheter, säger Angelique och lägger till att det är en av våra framgångsfaktorer.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Anna Söderquist