Äntligen dags för vernissage på Skiftesvägens 2B äldreboende

IMG_0018ny.jpg

Efter tre månader med penslarna i händerna och dukarna på stafflierna visade stolta konstnärer upp sina vackra alster. Det har visserligen inte målats hela tiden, men stunderna när kreativiteten har blomstrat har gett framgångar på många olika sätt.

Initiativtagare till målerikursen på äldreboendet är Linda Svensson som fick idén efter inspiration från ett annat boende i Sverige.

Linda som är undersköterska erbjöd sex personer att delta i målarkursen. Olika motiv fanns framtagna som deltagarna kunde utgå ifrån och därefter har det målats och umgåtts.

Som alla kurser skulle även denna avslutas och det bestämdes att bjuda in till vernissage med cider och snittar.  Det blev riktigt lyckat och de många besökarna beskådade konstverk med olika stil och motiv.  

- Jag gillar det kreativa och det har fungerat jättebra, säger Linda, och tillägger att det har varit fantastiskt att se glädjen som har spridits bland deltagarna, tillsammans med allt beröm som de har gett varandra.   

En av deltagarna var Mona Francke.

- Det har varit ett avbrott i min vardag, vi har umgåtts. Det här har gett mig glädje, säger Mona.

Senija Fehratovic enhetschef på Skiftesvägen 2b, ser aktiviteten som en betydelsefull del i att skapa något gemensamt för äldreboendet. 

När utvärderingen är klar kommer vi att se över hur vi går vidare, och detta är en av många delar i vårt salutogena arbetssätt där vi sätter fokus på det friska hos våra boende, säger Senija.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Anna Söderquist