Familjerådgivning

När vi väljer att leva ihop med en annan människa har vi drömmar om hur det ska bli. Ibland grusas våra förhoppningar. Vi har inte längre något att säga varandra. Vi bråkar mer än visar omsorg. Den relationen vi trodde så mycket på fungerar inte längre.

par som håller hand

Välkommen till familjerådgivning

Familjerådgivningen Mentea tar emot för besök i familjerådgivningens lokaler i Helsingborg på Stortorget 13 under mars månad. Från 1 april så kommer besöken kunna ske i Landskrona på tisdagar, onsdagar och torsdagar i Familjecentral Rådstugans lokaler på Storgatan 36.

Kommuninvånarna bokar via telefon 0770-330616 alternativt via hemsidan: www.familjeradgivningen.com

Livet går i olika faser och i olika skeenden sätts våra relationer på prov. Som par och föräldrar kan man ibland behöva hjälp att och stöd för att hantera de prövningar som förhållandet utsätts för.

Landskrona stad erbjuder genom Mentea möjlighet att som par eller förälder ta del av familjerådgivning. Ofta hittar man tillbaka till varandra.

Ibland är en separationen oundviklig. Men också i det som gick fel finns möjligheter. När man kan förstå och acceptera varför det gick snett, blir det lättare att möta det nya med förhoppning.

Det går att hitta nya vägar!

Barn ger glädje - och arbete

Blivande föräldrar ser fram emot föräldraskapet med spänning och glädje - men ser kanske inte att det lilla barnet också för med sig en förändring i samlevnaden. Ansvaret i tillvaron ökar och tiden bara för varandra minskar.

När barnen kommer i tonåren kan förhållandet föräldrar-barn bli mycket spänt och det kan vara svårt att förstå varandra. 

När barnen blir vuxna följer en period i ett pars liv då barnen börjar flytta hemifrån. För många blir det en enda stor tomhet kvar i hemmet. Ibland har de vuxna tappat bort varandra längs vägen och lever var sitt liv.

Familjerådgivningen riktar sig främst till par och familjer men kan också ge hjälp till ensamstående eller enskilda i en parrelation. Ibland kan det räcka med ett par samtal - ibland behövs längre perioder av möten. Familjerådgivningen har tystnadsplikt och för inga journaler. Du kan besöka oss i Landskrona eller i Helsingborg. I Landskrona finns mottagning på Familjecentralen Rådstugan. Det första besöket på familjerådgivning är avgiftsfritt och därefter kostar det 125 kr per besökstillfälle.

Mentea arbetar på uppdrag av Landskrona stad. Familjerådgivningen bedrivs av familjerådgivare med lång erfarenhet och auktorisation.Välkommen att ringa oss för mer information eller för att boka tid.

Välkommen att kontakta Familjerådgivningen!

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontaktcenter  
Kontaktcenter

Telefon: 0418-47 00 00

E-post: kontaktcenter@landskrona.se

Besök: 
Drottninggatan 7
Landskrona 

Senast uppdaterad av Maria Kvist