Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Det finns ett flertal myndigheter och organisationer som erbjuder stöd till barn och unga som mår dåligt. Landskrona stad, Region Skåne och andra stöd- och frivilligorgnaisationer är beredda att hjälpa dig när du behöver råd eller hjälp.
På den här sidan hittar du information och kontaktuppgifter till telefonnummer till olika verksamheter som du kan ringa till om du upplever att du eller någon i din närhet behöver hjälp eller stöd.
Vid vissa problem kan man behöva hjälp från en specialist medan man i andra situationer kan få tillträckligt stöd och hjälp från en mer rådgivande verksamhet. Oavsett vart du vänder dig kan resp. verksamhet hjälpa dig att hitta rätt vårdgivare eller stödverksamhet. Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om varje organisation.
Till larmcentralen 112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, räddningstjänst eller polis.
Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård ska du istället ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.
1177 Vårdguiden är namnet på Sveriges nationella sjukvårdsrådgivning. Här hittar du sjukvårdsinformation om en mängd olika sjukdomar och tillstånd.
1177 Vårdguiden når man antingen via webbsidan 1177.se eller genom att ringa 1177. Om du väljer att ringa kan någon av sjukvårdsrådgivningens sjuksköterskor svara på dina frågor, bedöma ditt behov av vård, ge råd och hänvisa till rätt vårdmottagning när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
1177 kan även ge råd och stöd om ungas psykiska hälsa. Besök deras hemsida för mer information, 1177.se.
Om du mår dåligt kan socialtjänsten erbjuda dig råd och stöd. Välkommen att kontakta oss som arbetar med barn och unga på Individ- och familjeförvaltningen så kommer vi tillsammans med dig fram till vilken hjälp du behöver.
När du behöver någon att diskutera dina problem med är du välkommen att ringa till Mottagningsgruppen på Individ- och familjeförvaltningen.
Receptionen är öppen måndag-fredag kl. 8-17 och nås på telefon: 0418-47 36 80.
Besöksadressen är Kungsgatan 11 i Landskrona.
Mer information om Landskrona stads stöd till barn och unga får du om du klickar här.
Om du som vuxen behöver råd och stöd kontakta mottagning vuxna:
Telefon: 0200-770 220
Besöksadress: Rådmansgatan 7
Om du hamnar i ett akut läge och behöver nå socialtjänsten på helger eller kvällar ska du istället kontakta Socialjouren på telefon: 0418-47 49 00.
Öppettider:
Måndag-torsdag kl. 17.00-24.00
Fredag kl 17.00-02.00
Lördag kl 17.00-02.00
Söndag kl 17.00-24.00
Socialjouren hjälper till med akuta behov eller problem som uppkommit när socialtjänsten har stängt.
Socialjouren når du på telefon: 0418-47 49 00.
Du som behöver hjälp från Barn- och ungdomspsykiatrin är välkommen att kontakta "En väg in" telefon: 020-51 20 20 för en första inledande kontakt.
Om du redan har en pågående kontakt med BUP i Landskrona vänder du dig direkt till mottagingen för hjälp.
"En väg in" är en telefonmottagning, 020-51 20 20, dit du som är upp till 18 år kan ringa för rådgivning, stöd, kontakt och nyanmälan. Även anhöriga och skolpersonal etc. är välkomna att höra av sig.
I telefonmottaganden möts du av kvalificerad personal och kommer överens om vad nästa steg ska vara för dig. "En väg in" hjälper dig att boka en tid på en första linjen-mottagning eller en barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning alternativt hänvisar dig till annan vård eller rådgivning.
Din lokala BUP-mottagning i Landskrona telefon: 0418-45 43 30, 0418- 45 43 34
Om du redan har en pågående kontakt med BUP ska du kontakta dem direkt när du behöver hjälp.
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Landskrona består av allmänt team, familjedagvårdsteam, skola och spädbarnsteam. Hit är barn och ungdomar upp till 18 år och deras familjer välkomna. Du vänder dig först till "En väg in" en för en inledande kontakt.
Att ibland känna sig nedstämd, ledsen, orolig eller att känna hopplöshet är en naturlig del av livet. Du är välkommen att vända dig till Ungdomsmottagningen när du behöver en vuxen att prata med eller få råd, hjälp och stöd med frågor som hör ungdomstiden till.
Till Ungdomsmottagningen kan du vända dig när du är upp till 23 år och behöver råd och stöd i frågor som rör din kropp, sexualitet, könssjukdomar, preventivmedel, graviditet, övergrepp eller har andra problem som du vill prata med någon om.
Ungdomsmottagningen finns på Järnvägsgatan 4 (vid sidan om H&M).
Du är välkommen att kontakta oss telefon: 0418- 45 42 44.
Till Bris (Barnens Rätt I Samhället) kan man ringa om man vill prata med en vuxen om sina tankar och funderingar om vad som helst.
Du är välkommen att ringa till Bris om du vill prata med en vuxen om dina tankar och funderingar om vad som helst. Samtalet är helt gratis och syns inte på telefonräkningen. Du kan också vara anonym när du ringer. Telefon: 116 111
BRIS (Barnens Rätt I Samhället) tar också emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn.
Även du som är vuxen är välkommen att kontakta BRIS kring frågor som rör barn och deras hälsa. BRIS Vuxentelefon om barn tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra problem till mer vardagliga frågor.
Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn för få stöd samt information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal och om du vill kan du vara anonym.
Du som på något sätt är utsatt för hot, våld eller andra kränkningar kan behöva hjälp för att ta dig ur din situation.
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som blivit utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa.
Du kan ringa när som helt på dygnet och samtalet är helt gratis. Samtalet syns inte heller på telefonräkningen.
Den som varit utsatt för ett brott kan behöva stöd för att återfå fotfästet i tillvaron. Brottsofferjoren kan hjälpa dig i sådana situationer.
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, som blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Du är välkommen att ringa 0200-21 20 19 för att få stöd och information.
Om du vill kan du vara anonym.
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Johan Agerblom
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.